Wij zijn Jos en Berna Geelhoed, leuk dat je onze website bezoekt!

Siberische kat en Neva Masquerade

Wij hebben al jaren ervaring met het fokken van katten, en zijn eigenlijk dol op alle rassen (en raslozen) maar we zijn steeds meer gevallen voor de Siberische kat vanwege het fantastische karakter en in verband met eigen allergie: de hypo-allergene vacht! Onze katten zijn voor ons heel belangrijk, en we vinden het geweldig dat mensen die last hebben van een allergie, door dit ras tóch een kat kunnen houden!

Onze visie

Het is onze overtuiging en onze ervaring dat de katten heel gelukkig en gezond zijn als ze zo natuurlijk mogelijk leven, dat wil zeggen met zo min mogelijk stress, veel liefde, aandacht en ruimte. Verder PLAATSEN WIJ ONZE KITTENS NIET MEER ALLEEN! In geval van erge allergie willen we nog wel eens tijdelijk een kitten alleen plaatsen, maar het is niet de bedoeling dat ze alleen blijven. Onze kittens zijn enorm sociaal, zowel met mensen als met elkaar, en we hebben te vaak meegemaakt dat ze er last van kregen als ze te lang als enige kat werden gehouden, Een goede hygiëne vinden we ook enorm belangrijk, en natuurlijk de beste, liefst biologische voeding. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke en homeopatische medicijnen en anti parasitaire middelen, zodat de natuurlijke weerstand maximaal intact blijft. Verder vinden we het belangrijk dat de dieren gewoon gelukkig zijn en het leuk vinden om te moederen! Een poes die veel stress krijgt van een nestje, het niet goed aankan of te vaak krols wordt, wordt bij ons gewoon gesteriliseerd. Onze katten leven met elkaar in een groep. Ze mogen vaak in huis en hebben een grote ren en een flinke kruidentuin tot hun beschikking.

We hebben in de afgelopen 12 jaar uitgebreid studie gedaan op het gebied van veehouderij versus kruiden, voeding en diergezondheid. We hebben ons verdiept in biologische landbouw en veeteelt en ik heb een afgeronde opleiding voor kruidengeneeskunde en gewerkt bij A. Vogel. Verder zijn we enorm dankbaar voor wat we allemaal hebben mogen leren van ervaren fokkers over het ras zelf. Fantasisch dat er fokkers zijn die zoveel tijd en energie steken in het opdoen en delen van hun kennis en zich gepassioneerd richten op de goede ontwikkeling van hun geliefde ras!!!  We zijn veel fokkers erg dankbaar, maar een speciale dank wil ik hier toch wel richten aan mijn coach Francis van Arkel, en mijn Duitse collega Sandra Luth. Alle opgedane kennis heeft zich inmiddels vertaald in een Cattery waar we erg trots op zijn, met zeer sterke dieren uit goede lijnen, een fantastisch karakter en een prachtig uiterlijk!  Met enige trots kunnen we melden dat onze Cattery al ruim vijf jaar antibiotica vrij is.

Wat de allergie betreft: ik, Berna, ben zelf erg allergisch dus we hebben alleen katten waar ik zelf niet of nauwelijks op reageer, en we hebben veel tips en tricks tot onze beschikking om iedereen die last heeft van allergie goed te kunnen helpen.

Onze groep houden we bewust klein: drie poezen en één kater, en we hebben soms maar één maar maximaal drie nestjes per jaar. Zo hebben we voor alle dieren en voor de nestjes veel tijd en aandacht. Onze ouderdieren worden getest op  Felv en FIV en op PKD en HCM via echoscopie. Omdat we zo transparant mogelijk willen zijn staan zowel de stambomen van onze katten als de gezondheidsinformatie in PAWPEDS. De FelV en FIV testresultaten liggen hier open ter inzage op de bezoekdagen. Al onze kittens zijn voor hun vertrek voorzien van twee entingen, een microchip en een stamboom, uitgegeven door onze katteclub Limbracat. Vroegcastratie en daarmee de onnodige blootstelling aan narcose en het op jonge leeftijd verstoren van de hormoonbalans passen uiteraard niet in onze filosofie.